Invigning av Aleris lokaler

Den 1 april fick Aleris specialistvård tillgång till sina nya lokaler i Hälsogallerian, bara fyra dagar senare började man operera. Detta är enligt koncernchef Alexander Wennergren Helm möjligt tack vare personalens stora engagemang och ett lokalt ägarskap. Under torsdagen firade Aleris med en officiell invigning av de nya lokalerna. ”Hela Hälsostaden är ett nytt sätt att se på vård, det ska ni vara stolta över”  sa Peter Wallenberg Jr från Wallenbergstiftelsen.

 

Enligt överläkare och ortopedspecialist Bengt Sturesson är Ängelholmsandan hemligheten till att Aleris fungerar så bra i Ängelholm. ”Den stora vinsten med de nya lokalerna är att allt är samlat och nära. Vi gillar att det är ljust och fint, det känns bra och då känns det också bra för patienten” säger Bengt Sturesson. Ett gemensamt fikarum för hela kliniken ger dynamik som är av oerhörd betydelse. På rundvisningen visade Bengt upp en toppmodern operationssal för höft- och knäproteser.

”Hälsostaden är ett fantastiskt sätt att hjälpas åt att hitta det bästa för medborgaren, vi tror på helheten” sa kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander.

Publicerat: 2018-05-04